Xiaomi Robot Vacuum X20 Max беше представен на неотдавнашно събитие за представяне и вече се предлага в някои европейски магазини. Компанията предполага, че това е най-добрият ѝ глобален модел досега, с иновативен инструмент за подстригване на косата, който премахва заплитанията от четката, почистване на ръбовете и самопочистваща се докинг станция.

Xiaomi представи прахосмукачката-робот X20 Max за световния пазар. Продуктът за интелигентен дом беше показан на септемврийското събитие на марката заедно с телевизора Max 100 и смартфоните Xiaomi 14T и 14T Pro.


Xiaomi твърди, че X20 Max е най-добрата прахосмукачка-робот за световните пазари, с мощност на засмукване до 8000 Pa. Тя разполага с механизъм за подстригване на косата, какъвто се среща при китайски модели като M30 Pro, с прибиращо се острие, използвано за освобождаване на заплетената коса от ролковата четка. Роботът има и разтегателно рамо за мопа, което му помага да достигне до всички ъгли и ръбове на помещението. В базовата станция прахът се събира автоматично от бордовия кош на робота, а резервоарите за чиста и мръсна вода също се допълват и изпразват. Освен това мопът се измива с гореща вода и се изсушава с горещ въздух, за да се запази хигиената му. Xiaomi твърди, че тази система позволява до 75 дни почистване без ръце.


Роботът използва LDS навигация и може да работи до 160 минути с едно зареждане. Можете да коригирате всички заснети 3D карти и да управлявате устройството от приложението Xiaomi Home. Прахосмукачката-робот Xiaomi X20 Max ще се продава на дребно в Европа скоро.