На конференцията си преди 3 дни в Пекин Xiaomi презентира два нови премиум модела смартфони. Единият, за който вече Ви писахме, е невероятния концептуален телефон Mi Mix. Вторият е новият модел смартфон от флагманската серия Mi Note - Mi Note 2 и влиза в директна конкуренция по параметри и качество с Galaxy S7 Edge и серията P9.

Така че, нека да разгледаме с какво може да ни впечатли Xiaomi Mi Note 2:

 

ДИЗАЙН

 

Дизайнът на новия модел е мъдро замислен, тъй като компанията е използвала популярния двойно заоблен дисплей, подобен на този, който има Samsung Note 7. Но благодарение на неволите с батерията на модела на корейците, Xiaomi Mi Note 2 може да блесне със своя вече познат, харесван и търсен дизайн.

 

   

 

Корпусът на телефона е от 3D стъкло и отпред и на гърба. Това, както и заобления дизайн, спомага да държите телефона по-удобно и сигурно в ръката. Освен това, за рамката, компанията е използвала Aerospace клас 7 серия алуминий, което му придава солиден вид.

 

 

Като цветове телефонът ще има две опции - Glacier Silver (ледено сребристо) и Piano Black (огледално черно).

 

   

 

Дисплей

 

Mi Note 2 е първият смартфон на компанията с двойно извит дисплей . Компанията обяснява, че въобще не е лесно да се използва 3D стъкло за LCD дисплей. Затова са прибегнали до иновативния гъвкав OLED дисплей, който не само се слива с извитото стъкло отпред, но и продължава с извити форми и към страниците. 

 

 

Дисплеят освен това е 5.7-инча, с 77.2% екран съотношение към тялото, което бие дори iPhone 7 Plus, който е с 67,7%. Екранът има 110% NTSC цветовата гама и 100 000: 1 контраст.
В случай, че се чудите, по време на представянето изпълнителният директор на Xiaomi Lei Jun също така отбеляза, че производството на този модерен гъвкав екран струва шест пъти повече от това на обикновен 5.5-инчов Full HD LCD екран.

 

ХАРДУЕР

 

 

Както се очакваше, Xiaomi е подсигурил Mi Note 2 с най-добрия хардуер на пазара в момента. Той има Snapdragon 821 чипсет с тактова честота 2.35GHz. Що се отнася до паметта, има два варианта на модела - с 4GB LPDDR4 RAM и 64GB памет за съхранение и с 6GB LPDDR4 дву канална RAM и 128GB на UFS 2.0 памет за съхранение. 

Последните Xiaomi смартфони са известни със своята дълъг живот на батерията, като традицията продължава и при Mi Note 2. Телефонът идва с голяма 4070mAh батерия  с функция Quick Charge 3.0. Други характеристики на флагмана включват AQSTIC HD Audio процесор с Hi-Fi качество на звука и ниски изкривявания (24 бита / 192kHz), NFC с пръстови плащания и подобрен със SAP GPS.

 

   

 

Що се отнася до камерата, Mi Note 2 идва с мощен 22.56MP IMX318  SONY EXMOR RS сензор на гърба. Въпреки че няма OIS (Optical Image Stabilization) на борда, модулът има 3-осов жироскоп и EIS (стабилизиране на изображението). Освен това камерата поддържа  стабилизиране на хардуерно ниво на 4K видео изображението. Други характеристики включват F / 2.0 апертура и PDAF.

Отпред телефонът има 8MP IMX268 EXMOR RS камера с F / 2.0 апертура и софтуер за разкрасяване Beauty 3.0 , който обещава да допринесе с по-точни и естествени цветове на снимките . Друга интересна особеност на предната камера е вграденият автоматичен фокус, което означава, че ще може да правите ясни селфита от всякакво разстояние.

 

 

Един от най-големите акценти при Mi Note 2 е, че във версията му 6GB + 128GB Special Global Edition той поддържа 37 LTE световни банда! 
Що се отнася до софтуера, телефонът разбира се идва с MIUI 8.